איך להכין את הרכב לחורף? [פוסט אורח]

לקראת החורף הבא עלינו (האם זה לטובה – אתן תחליטו), ביקשתי מאורי בן זוגי היקר לכתוב פוסט הדרכה על איך להכין את הרכב לחורף.

וזה פוסט מרגש במיוחד כי זה הפוסט ה- 100 בבלוג שלי! ולכבוד 100 פוסטים החלטתי ללכת קצת אחורה ולשפץ ולשדרג פוסטים שלי מהשנה האחרונה יכולים לקרוא על זה עוד בניוזלטר שלי הרשמה כאן מימין.

אז קבלו את אורי בפוסט חשוב מאין כמוהו:

———————————————————————————————————————————————————————

היי!

בוא לא נלך סחור-סחור ונגיע ישר לנקודה שלשמה התכנסנו לפוסט האורח הזה: החורף מגיע ואיתו מגיעים ימים קרים וגשומים. ולכן, אם איפה שלא תהיו – בבית, בעבודה, בבית התמחוי, אל תשכחו – יש להכין את הרכב לחורף!

מה בעצם זה "הכנת הרכב לחורף?"

במקור, מדובר בבדיקה שאיגוד המוסכים בישראל מציע לקראת נהיגה בגשם. בודקים את תקינות מערכת הבלימה, מערכות החשמל (אורות, צופר, מזגן, מפשיר אדים) ומגבים. ייבדקו גם מערכות ההיגוי ובקרת היציבות. בנוסף, בצמיגיות (=פנצ'ריות) יבדקו את מצב הצמיגים.

למה לבדוק את זה עכשיו?

כי דבר ראשון – אם המזגן ומפשיר האדים לא עובדים כראוי, תהיה לכן בעיה בנסיעות גשומות שבהן חייבים מזגן, ואז האוטו יתמלא אדים מבפנים ויהיה קשה לראות את הדרך. ודבר שני והכי חשוב – כי מצב הצמיגים שמותקנים ברכב הוא קריטי לאחיזת הכביש ולבטיחות הנוסעים בו.

אם יש לכן מוסך קבוע, זה הזמן להתקשר ולשאול האם הם מבצעים בדיקה שכזו ומה עלותה, אם יש עלות בכלל. אם הרכב עדיין תחת אחריות וניתן לקחת אותו להכנה לחורף במוסך מורשה של היבואן, סביר להניח שהבדיקה תהיה ללא תשלום. כדאי לבדוק עם המוסך מה הם עושים, אבל לרוב מדובר על בדיקת והחלפת מגבים, בדיקת צמיגים, פנסים, ריסוס חומר נוגד מים על הפיוזים ובדיקת מצב המצבר. בסוף מקבלים מדבקה בצורת V! הכי כיף לקבל מדבקה.

אבל למה ללכת למוסך כדי לחכות שעה וחצי ולקבל מדבקה? זה הרכב שלנו, אז למה שלא נבדוק את הדברים הפשוטים בעצמנו? הנה כך:

 

מגבים

זה די ברור. אם המגבים מרעישים בפעולה, או קופצים, או לא מנקים טוב, או שאין (למה אין?!) – צריך לקנות חדשים. ממוצע החיים של מגב באקלים הישראלי הוא כשנה, ואחרי קיץ חם והרבה עמידה בשמש הגומי מתייבש ולכן כדאי להחליף אם הוא לא תקין. מגבים חדשים קונים בחנויות חלפים (הכי טוב), או אוטו דיפו ואפילו בתחנות דלק ומכוני שטיפה. אפשר גם להזמין בעלי אקספרס ברבע מחיר ולהמתין שיגיע. התקנת מגבים היא די פשוטה וניתן לעשות זאת לבד לגמרי, ללא שום כלי עבודה. מגבים זה עסק לא יקר ולכן אין טעם להתעכב עם זה יותר מדי. המגב עושה חררררייייק? תחליפי. המגב משאיר סימנים על השמשה? תחליפי. המגב קרוע ומידלדל? תחליפי!

 

צמיגים

תראו. צמיגים זה החיים. לא, באמת! לא סתם אומרים שזה הקשר שלך לכביש – זה בדיוק זה! דרכם מרגישים את הטקסטורה של הדרך עליה נוסעים, את המהמורות והבאמפרים וגם את השלוליות והשמן שחס וחלילה מחליקים עליהם. לכן – חשוב מאוד. שהצמיגים. יהיו. טובים. ובריאים!

 

איך בודקים מה מצב הצמיגים?

דבר ראשון, אם הרכב מחליק בקלות ולא נאחז טוב בסיבובים – שווה לבדוק לחץ אוויר או ללכת לצמיגיה לבדיקה.

דבר שני נוסעים לתחנת דלק ומנפחים אותם לפי ההוראות. לחץ האוויר הרצוי כתוב על מדבקה בדופן דלת הנהג ומצויין ב-PSI. עכשיו שאנחנו יודעות מה הלחץ הרצוי ואיך לעשות את זה, נשים לנו תזכורת כל שבועיים או שלושה לעשות את זה בתחנת הדלק. אם האוטו נוסע מאות קילומטרים תוך כמה ימים, אז כדאי לבדוק כל שבוע אפילו. אחיזת הכביש של צמיגים לא מנופחים היא נמוכה משמעותית ולכן זה הא.ב. של הג.ד.

 

בנוסף, מסתכלים על הצמיג ובודקים כמה אלמנטים:

  • מה תאריך הייצור שלו. על הצמיג יופיעו כלמיני מספרים ואותיות, אבל לנו חשובה המילה DOT שאחריה יופיע התאריך בפורמט של 4 ספרות: שתי הראשונות מייצגות את השבוע בשנה והשתיים האחרות את השנה. אם כתוב, למשל, DOT 2517 מדובר בצמיג שיוצר בשבוע ה-25 של שנת 2017. בודקים את התאריך על כל הצמיגים. לעתים התאריך יופיע על הצד הפנימי של הצמיג וזה מבאס לאללה, אבל ניתן אולי לסובב את ההגה עד הסוף לאחד הכיוונים ולחפש ככה. במקרה הכי גרוע – לכו לצמיגייה, זה שווה בדיקה שם.
    צמיג בן יותר מ-4 שנים כדאי לבדוק. אם הצמיג בן 10 למשל, חייבים להחליף אותו דחוף.
  • מחפשים בקעים, חריצים, חתכים או סימנים ליובש בדופן הצמיג. לצמיג יבש ישנם סדקים דקים לאורך הדופן שלו. זה גם יכול להעיד על נסיעות ארוכות בלחץ אוויר נמוך.
    צמיגים עם סימני יובש או שחיקה מרובה – צריכים בדיקה בצמיגייה.
  • הנה הסבר מוצלח בוידאו של 2 וחצי דקות.

 

אילו צמיגים לקנות?

ברור שאנחנו רוצות את הטוב ביותר אבל בתכל'ס זה גם עניין של מחיר. צמיגים יכולים לעלות 180 וגם 400 ש"ח כל אחד ולא בטוח שאנחנו רוצות/יכולות להשקיע הרבה. אבל אם כבר, כשאתן מגיעות לצמיגייה תבקשו צמיגים אירופאים או אמריקאיים ובעיקר לא סיניים. יש מותגים טובים גם בסין, אבל ברוב הצמיגיות יגידו לכן "יש לי סיני ב-200 ואירופאי ב-290". קחו את האירופאי. מלבד זאת, יש מותגים ידועים שבדרך-כלל מייצרים צמיגים טובים וביניהן הפופולריים: מישלן, קונטיננטל, גודייר, פירלי, ברידג'סטון, יוקוהמה, טויו, הנקוק , קומהו, דאנלופ, קלבר, פלאקן. שימו לב שלצמיגים יש דרגות אחיזה ודרגות רעש והן מצויינות על מדבקה דומה לזו שעל מכשירי חשמל חדשים. דרגת אחיזה A היא הכי טובה כמובן (מדובר על אחיזה בכביש רטוב). אל תתפתו לקנות צמיגים דרעק ברמה E רק כי הם זולים!

 

לסיכום:

נהיגה בחורף מאתגרת יותר. תסתכלו על הרכב, תבחנו מה שאפשר, סעו למוסך ולצמיגייה ותכינו את הרכב מראש. אנחנו בעד הכנה מראש!

 

יערה אופיר

יערה אופיר

מאמנת לאפקטיביות וניהול זמן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד פוסטים מעניינים

איך להתמודד עם פרוייקטים גדולים?
תכנון וניהול זמן
יערה אופיר

איך להתמודד עם פרוייקטים גדולים?

רוב הזמן, היומיום סוחף אותנו ואנחנו נסחפים בלי שליטה. יש לנו בית לתחזק, מטלות שוטפות, ילדים לטפל בהם, מטלות של העבודה, ארוחות להכין, והרשימה נמשכת

קרא עוד »

תפריט נגישות