תכנון שבועי: כל מה שצריך לדעת

כתבתי כבר לא מעט על הפלאנר שלי ועל תכנון שבועי שאני עושה בכל יום שבת, ובפוסט זה תקבלו את כל הסודות שלי לתכנון שבועי מוצלח ויעיל.

בין אם אתן מנהלות פלאנר, יומן רגיל, יומן גוגל או כל אופציה אחרת – תכנון שבועי מבחינתי זה חובה.

 

למה חשוב לתכנן את השבוע?

לא להיות במצב של כיבוי שריפות

אני לא אוהבת לחיות במצב מתמיד של כיבוי שריפות, ואני בטוחה שגם אתן לא.

תכנון שבועי טוב הופך אותנו לאדריכליות של הלו"ז שלנו. כלומר, מאפשר לנו לקחת רגע כדי להסתכל על השבוע שלנו במבט על ולראות מה אנחנו באמת רוצות שיהיה בו.

הוא מאפשר לנו לא רק לוודא שכל מה שצריך להיות ביומן נמצא בו, אלא גם להכניס לתוך היומן את הדברים שחשובים לנו – ספורט, דייט זוגי, זמן לפרויקטים, תחביב מסויים ועוד.

איך? נגיע לזה בהמשך הפוסט.

לצמצם בלת"מים

עם תכנון נכון כמות הבלת"מים מצטמצמת פלאים.

לדוגמה, אם אני יושבת בשבת בערב ומסתכלת על השבוע הקרוב, ורואה פתאום שגם לי וגם לאורי יש משהו באחד הערבים – אני מייד אארגן בייביסיטר, ויש הרבה יותר סיכוי שהבייביסיטר תהיה זמינה אם נודיע לה מספיק זמן מראש.

דוגמה נוספת – אני מסתכלת על השבוע ורואה שקבעתי תור לרופא בדיוק באותו זמן שיש לי פגישה חשובה בעבודה, ואז אני יכולה להזיז את התור או את הפגישה.

ויש עוד המון בעיות פוטנציאליות שיכולות להיפתר בקלות כל עוד מתכננים נכון.

תיאום זוגי

עוד משהו קריטי הוא תיאום עם בן/בת הזוג, למי שיש.

הוא פותח יומן, אני פותחת יומן, ואנחנו עוברים ביחד יום יום ורואים מה צריך. לוחות הזמנים שלנו תלויים זה בזה בהמון דברים. 

למשל, אם הוא צריך להגיע מוקדם לעבודה אני צריכה לקחת את הילדות לבית הספר.

אם אני מעבירה סדנה שנמשכת עד שעות הצהריים, אני צריכה שהוא יעבוד מהבית או יצא מוקדם מהעבודה. 

ויש לנו גם דייט שבועי, שאפרט עליו בהמשך, וזה דורש תיאום.

אז עכשיו שהשתכנעתן שתכנון שבועי זה דבר קריטי, אפשר לגשת ללעשות אותו!

איך לעשות תכנון שבועי

איך לעשות תכנון שבועי?

שלב ההכנה

קודם כל נפנה חצי שעה, נכין לנו קפה או משהו טעים אחר לשתות, ניקח את היומן או נשב מול היומן הדיגיטלי (אני ממש ממליצה מול מחשב ולא בפלאפון), ונתחיל לתכנן את השבוע.

שיבוץ פגישות ואירועים

בשלב הזה נבדוק שכל הפגישות, האירועים, התורים, החוגים וכו' נמצאים ביומן, שאין התנגשויות ושלא צריך להזיז או לסדר משהו.

שיבוץ הדברים שחשובים לנו

זה החלק הממש טוב והממש חשוב של התכנון השבועי – לשבץ בתוך היומן את הדברים שאנחנו רוצות שיהיו בשבוע שלנו.

כדי להסביר את זה טוב יותר הכנתי לכן רשימה של דברים שאתן יכולות לשקול לשבץ בתוך השבוע שלכן.

מה לשבץ כשעושות תכנון שבועי?

  1. ספורט: אתן עושות? בן הזוג עושה? תכניסו את זה ליומן. כאן שנינו עושים, הוא פעמיים בשבוע באימון, אני פעמיים בשבוע באימון ועוד פעמיים יוצאת להליכה. כדי שזה יתאפשר אנחנו חייבים לשריין את זה ביומן.
  2. דייט נייט: אורי ואני החלטנו שמגיע לנו דייט שבועי, ולזה אנחנו שואפים. יש לנו ערב קבוע לדייט הזה, ערב שבו שנינו פנויים. בשבועות שזה מסתדר, אנחנו מוודאים בשבת בערב שהבייביסיטר פנויה ומחליטים מה נעשה. מזמינים מראש מקום במסעדה, או חדר בריחה, סרט או כל דבר אחר שבא לנו. יש שבועות כל כך עמוסים שלא מסתדר, ועדיין נשריין ערב אחד לטייק אוואי וסרט בבית.
  3. זמן לעצמי: ככל שאנחנו עושות יותר, אנחנו צריכות גם לנוח יותר. כמו מכונית שככל שתיסע יותר על הכביש תצטרך לתדלק בתדירות גבוהה יותר. ברגע שהבנתי את זה, הפסקתי להתבייש להכניס ביומן זמן מנוחה. תשאלו את עצמכן מתי השבוע יש לכן זמן לעצמכן, ואם אין – תיצרו אותו. הוא כל כך חשוב.
  4. חברות ומשפחה: לא לשכוח גם את החברים והחברות שלכן, ואת המשפחה. ערב חברות? ארוחה משפתחתית? תוודאו שגם דברים כאלה נכנסים ליומן שלכן.
  5. פרויקטים: יש לכן איזה פרויקט שאתן רוצות להתקדם איתו אבל לא מגיעות אליו? תשריינו לו זמן ביומן! בתוך חלון זמן אפשר להכניס התעסקות בבירוקרטיה ספציפית, מיון תמונות לאלבומים, סידור משהו בבית – אם תפנו לזה זמן ספציפי זה יקרה.
  6. בישולים וקניות: חלון זמן אחד שאני ממליצה להכניס ליומן הוא זמן לבישולים. אצלי אישית זה לגמרי עקב אכילס, ובגלל זה אני משריינת ביומן שעתיים לבישולים אחת לשבוע. וגם קניות בסופר כדאי להכניס ליומן, במידה ואתן לא מזמינות אונליין.

ולהורים:

  1. איסופים ופיזורים: יש משפחות שבהן זה משהו קבוע, אבל אם זה דינאמי או שצריך לעשות שינויים – תוודאו שהכל מאורגן.
  2. חוגים ופעילויות של הילדים: מתי יש לילדים חוגים, מתי יש פליידייט – הכל נכנס ליומן. אני גיליתי שאם אני לא מארגנת פליידייט לילדות מראש, אני לא מצליחה להגיע לזה במהלך השבוע.
  3. חוג אמא: בעקבות ההרצאה והספר של אפרת לקט, הלוא היא אמא מאמנת, החלטתי לאמץ את הרעיון שלה של חוג אמא. שעה בשבוע בנפרד עם כל אחת מהילדות. אני משריינת ביומן פעמיים בשבוע זמן כזה, שעה לכל ילדה. זה קסם מה שקורה כאן מאז שהתחלתי את זה – ממליצה בחום לכל אחת. וזה כמובן חייב להיכנס ליומן.
  4. זמן משפחתי: מתי אתם מבלים כולכם יחד השבוע? ברוב המשפחות שבת הוא היום המשפחתי, אבל מה עושים בו? תכננו פעילות משפחתית כיפית והכניסו אותה ליומן.

צ'קליסט

אצלי התכנון השבועי כבר נהיה אוטומטי, אבל זה אחרי שנים של תרגול. כדי לעזור לכן לזכור בפעמים הראשונות את אבני הדרך בתכנון, הכנתי צ'קליסט קטן ושימושי. מוזמנות לשמור אותו כתמונה למחשב, להדפיס, לכתוב במילים שלכן – מה שבא לכן.

צ'קליסט תכנון שבועי

מעניין איך ייראה השבוע שלכן אחרי שתעשו את התכנון השבועי שאני מציעה! אשמח לשמוע בתגובות אם עשיתן, איך הלך, ומה עוד הייתן מוסיפות לצ'קליסט.

תכנון נעים!

יערה אופיר

יערה אופיר

מאמנת לאפקטיביות וניהול זמן

15 תגובות

  1. אותי מטריד מאוד השימוש ב"לעזים" כשאין סיבה ממשית לכך: פלאהר ו- צ'ק ליסט.
    מעבר לכך, לא מסוגל לסבול חיים בתוך מסגרת מהסוג שאת מנציעה. מעולם לא תכננתי כלום, הזמן נע לו על פי מסגרת חיצונית [ עבודה ] וכל השאר, שנרשם ביומן, רק על מנת שלא אשכח.
    היום כפנסיונר אני נהנה מחירות של זמן, ללא עזרים למישטור הזמן.

    1. אמנם משפט שנלקח מלועזית אבל אתרגם אותו לעברית צחה: מה שלא מקולקל, לא צריך לתקן. שמחה שהחיים שלך מאושרים וטובים ובכל זאת סקרנית לשמוע מדוע הטרחת את עצמך להגיב לפוסט שלי?

  2. אני לגמרי מתחילה כל שבוע בפתיחת יומן ובדיקה של הימים הפנויים להפגש עם חברות ונסיון לדחוף כמה שיותר.
    לגבי האימון – גם אני למדתי שאם לא קובעים ימים מראש, ממש קשה להתמיד.

    1. נהדר! זו דרך מעולה להתחיל את השבוע. ובקשר לספורט אני ממש איתך – אם אני לא משריינת זמן לזה, הסיכוי שאעשה את זה יורד פלאים.

  3. האמת שפעם מאוד הייתי מקפידה ובזמן האחרון מוצאת את עצמי יותר מדי מכבה שריפות.. אז תודה! הפוסט שלך נתן לי קצת פוש לשבת ולהתאפס 🙂

  4. פוסט משובח! אין ספק שהשבועות שבהם אנחנו עוברים ביחד על היומן הם טובים יותר, ואני מודה שאני לא תמיד מקפידה, ואז אנחנו מגלים ששכחנו להגיע לדברים….. לקחתי לגמרי את הרעיון של חלונות זמן.
    ואני גם אשמח לקרוא על החוויה שלך עם חוג אמא. אחרי ההרצאה המדהימה של אפרת לקט מיד תכננתי להתחיל! לקחתי אותו פעמיים-שלוש ומשם זה התמסמס…

    1. תודה על התגובה!
      בקשר לחוג אמא, אז הדבר הכי חשוב זה לשריין אותו ביומן וליצור מחויבות. אני נניח ישר עדכנתי את הילדות שזה מה שאני הולכת לעשות ואז יצרתי ציפיה ומשהו שיהיה לי קשה למסמס בלי לאכזב אותן.
      אני ממליצה להחליט על משהו שאת רוצה לעשות. נניח עם סתיו שהיא בת 6 אני ממש עובדת על פרויקטים, חוברות עבודה, דברים ספציפיים שהיא מחכה להם. וכל פעם אני מגלה כמה זה דבר שווה והזדמנות מעולה לדבר על דברים שאנחנו לא מצליחות בדרך כלל.
      נניח היום סתם הרכבנו פאזל, אבל בגלל שזה היה פאזל על שלגייה דיברנו על האמא החורגת שלה, ומה זה אמא חורגת, והאם אמא חורגת חייבת להיות רעה. ואז אמרתי לה שגם לי יש "אמא חורגת" וזו פעם ראשונה שממש דיברנו על זה. ומשם על גירושים והורים גרושים. שיחה ממש רגועה ומעניינת עבורה שאני לא יודעת איך ומתי היינו מנהלות בלי חוג אמא.
      בקיצור – מציעה לך לנסות שוב, זה ממש דבר מוצלח.

      1. את צודקת. אני אנסה באמת להכניס את זה ליומן ולקבע את זה. הבעיה ששניהם באותו גן אז אני לא בדיוק יכולה להוציא אחד בלי השני, אבל אנחנו נגרום לזה לקרות אחר הצהריים. תודה על הדחיפה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד פוסטים מעניינים

תפריט נגישות