זהו הפוסט השלישי בסדרת הפוסטים לטיולים לחו"ל.
הפוסטים הקודמים עסקו ברשימת האריזות המושלמת, ובנסיעות לחו"ל עם ילדים.
הפוסט הזה הולך אחורה לשלב התכנון. איך בעצם מתכננים טיול, מה השלבים הדרושים ואיך עוברים אותם בקלות.
שלב ראשון – בחירת היעד ותכנון כללי
לפני שטסים לאנשהו כדאי לדעת לאן, לא?
פה יש הרבה משתנים. הינה כמה שאלות שיעזרו לכם לבחור:
- אופי הטיול – האם אתם רוצים בטן-גב, טיול עירוני, טיול טבע.
- מה התקציב שלכם
- לכמה זמן נוסעים
- מתי נוסעים
- מי נוסע ומה מטרת הטיול – חופשה זוגית, משפחתית וכו'
עכשיו אתם יכולים לחפש לפי טיסות זולות בתאריכים שאתם רוצים לנסוע בהם, או להתייעץ בקבוצת הפייסבוק האהובה עליכם, או סתם להתחיל לחפש בגוגל כל מני יעדים ולהחליט מה מתחשק לכם.
אחרי שבחרתם את היעד, אתם גם תדעו אם זה טיול שבו נוחתים וממריאים מאותו שדה תעופה או שיש איזה מסלול שצריך לעשות, האם הלינה תהיה במקום אחד או בכמה מקומות, ועם המידע הזה תוכלו להתקדם לשלבים הבאים.
שלב שני – הזמנת הטיסה
קודם כל כלל אצבע – טיסות ומלונות מחפשים תמיד במצב נסתר בדפדפן.
למה? כי במצב נסתר האתרים לא שומרים את המידע עליכם, וכשנשמר המידע עליכם המחירים מתחילים לעלות.
איך עושים את זה? בכרום נגיד לוחצים על new incognito window.
לא להתעצל, ולעשות את זה תמיד.
ועכשיו לעניינינו. אחרי שבחרתם יעד, זה הזמן להזמין את הטיסות. במקרה הזה כמה שיותר מוקדם יותר טוב! ככל שהזמן עובר המחירים עולים ברוב המקרים.
האתר הכי מוכר ושימושי לחיפוש טיסות זולות הוא סקייסקאנר, אבל שווה להסתכל גם בעוד אתרים כמו קיווי או אקספלורר הישראלי.
תחשבו גם האם אתם רוצים לטוס low cost (בחברות כמו Ryanair, EasyJet ו- Wizzair) או בחברה רגילה. השיקול בעד לואו קוסט הוא כמובן המחירים הזולים יותר, אבל זו חוויית טיסה פחות מפנקת והטרמינלים ושדות התעופה שתנחתו בהם יכולים להיות מרוחקים יותר. שימו לב גם לנושא המזוודות והארוחות, כי בחברות לואו קוסט המחיר לא כולל מזוודה, אוכל ובחירת מקומות – ואם תרצו להוסיף את כל אלה יכול להיות שכבר משתלם לטוס בחברה רגילה – תלוי מה הפערים במחיר.
בקיצור זה שלב שכדאי להתעכב עליו כי זו הוצאה לא קטנה, אז קחו את הזמן עם המחקר. אבל לא יותר מדי, כי יש עוד כמה שלבים בדרך. 🙂
שלב שלישי – הזמנת מקומות הלינה
ייתכן שמדובר במקום לינה אחד או כמה, זה בהתאם לתכנון המסלול הכללי שעשיתם בסעיף הראשון. אם מדובר בטיול מורכב עם הרבה מעברים ממקום למקום, כנראה שתצטרכו לעשות קודם את השלב הרביעי (תכנון הטיול) ואז לחזור לשלב הזה ולהזמין מקומות לינה.
בשלב הזה תחליטו האם אתם מעדיפים דירת AirBNB או מלון כלשהו.
מלון
אם אתם הולכים על מלון, אז קודם כל תעשו חיפוש באתר Hotelscombined. האתר הזה מאגד כמה אתרים מעולים כמו בוקינג, אגודה, הוטלס.קום, וככה קל למצוא מלון במקום המבוקש. גם אם יש לכם כבר המלצה על מלון, תחפשו באתר הזה בשביל האפשרות לקבל מחיר זול יותר מבאתר הרשמי.
היתרון במלון הוא שזה פחות עבודה – מנקים לכם את החדר ומחליפים מצעים, יש לרוב ארוחות בוקר ולפעמים ארוחות נוספות. זה יכול להיות מפנק ונעים.
דירה
דירה לעומת זאת מאפשרת מרחבים הרבה יותר גדולים, חדר שינה נפרד להורים ולילדים (אם טסים עם ילדים). יש מטבח ואפשר לקנות אוכל ולבשל כמו שצריך. זה באמת תלוי איך אתם אוהבים את הטיול שלכם. אנחנו בגדול מעדיפים דירה כשאנחנו נוסעים עם הילדות, ומלון כשנוסעים לבד.
אם אתם הולכים על דירה, אז כמובן שהמקום לחפש הוא אתר AirBNB. כשהתחיל כל הנושא של איירבנב, היה מדובר בדירות של אנשים שנוסעים לתקופה ומשכירים את הבית שלהם בזמן שהם לא נמצאים. עדיין יש דירות כאלה כמובן, אבל עכשיו זה הפך לעסק כלכלי לכל דבר ויש דירות שהמטרה שלהן היא רק השכרה, כלומר הן לא בית של מישהו.
באתר אתם עושים חיפוש לפי תאריכים, מיקום ומספר נפשות, ונפתחת לכם מפה עם כל הדירות הזמינות. תבדוק טוב טוב שיש בדירה את הדברים שאתם צריכים – אם זה מטבח מאובזר, חצר, מזגן, מספר חדרים, אינטרנט אלחוטי, או כל דבר אחר שאתם צריכים כדי שיהיה לכם נוח. תבדקו את הביקורות ותקראו דווקא את הביקורות הלא טובות – הן יתנו לכם אינדיקציה מה הבעיות הפוטנציאליות עם הדירה.
בנוסף, לא לקחת דירה בלי חוות דעת (גם לא עם 1-2), ו/או עם דירוג נמוך. ולשלם אך ורק דרך האתר ואף פעם לא ישירות למשכיר.
עוד משהו חשוב – בבחירת מלון או דירה שימו לב לקרבה למקומות בילוי מרכזיים ולתחבורה ציבורית. אתם לא רוצים להיות תקועים בחור.
שלב רביעי – תכנון הטיול
עכשיו שיש לכם יעד ויש לכם מקום לינה, הגיע הזמן לתכנן את הטיול. פה אני עובדת ממש מסודר, וגוגל ופייסבוק הם החברים הכי טובים שלי.
בחירת מקומות שרוצים לראות
גוגל מפות: תמיד, לא משנה לאן נוסעים, אני פותחת מפת גוגל חדשה לטיול הספציפי הזה. במפה אני אכניס קודם כל את שדה התעופה, אחר כך את מקומות הלינה, ואז אני אתחיל לשבץ יעדים מעניינים על המפה.
איך עושים את זה? תפריט > לוחצים Your Places > לשונית Maps > למטה Create Map. תנו שם למפה שלכם ואז תתחילו לשבץ את המקומות. כדאי להשתמש בכמה שיותר אופציות של קידוד לפי צבעים וסמלים. אני נותנת צבע שונה ללינה, אטרקציות, מסעדות, בתי קפה, חנויות וכו'.
חיפוש בגוגל: אני עושה חיפוש בגוגל על מסלולי טיול או מקומות ששווה לבקר ביעד שאליו אנחנו נוסעים. קודם כל הולכת על הכי בסיסי, ברמה של "עשרה מקומות שחייבים לראות בניו יורק". זה כמובן לא אומר שאני אבקר בכל המקומות האלה, אבל זה נותן לי תמונה של מה אנשים בדרך כלל הולכים לראות ולעשות במקום שאליו ניסע. אני קוראת על המקומות, ומתחילה להכניס למפה את מה שמעניין אותי.
אחרי זה אני אחפש מסעדות מומלצות, חנויות שכדאי לבקר – הכל בגוגל. כל מה שנראה לי טוב, אני מכניסה למפה. זה לא מחייב שאגיע לשם בסוף, אבל ככה אני מקבלת תמונה יותר ויותר ברורה של איפה מתרכזים המקומות שארצה להיות בהם.
יש מלא בלוגים טובים של טיולים ששווה לקרוא, אולי גם תוכלו שם למצוא את הדברים הפחות ברורים ותיירותיים.
פייסבוק: בחיי שיש קבוצות ייעודיות להכל. קבוצות לטיולים עם ילדים, בלי ילדים, טיולים בטבע, טיולים בערים, קבוצות ספציפיות למדינות או לערים מסוימות, קבוצות של המלצות על מסעדות בחו"ל, ועוד ועוד. כנסו ותתחילו לקרוא ולחפש. ולהמשיך לשבץ על המפה.
כמובן שגם להתייעץ עם חברים ובני משפחה שהיו ביעד שאתם מתכננים עליו זה מעולה.
תכנון הימים
עכשיו תסתכלו על המפה שלכם. אתם רואים דברים מסוימים שנמצאים קרובים זה לזה? אז תשבצו אותם ביחד לאותו היום. תתחילו לבנות את הימים שלכם לפי סדר הגיוני. שימו לב לעוגנים שאולי יש לכם – למשל שוק מסוים שפתוח רק בסופ"ש, או מוזיאון שלא פתוח בימי שני, כאלה. לפי זה תוכלו להחליט מתי לשבץ מה בלו"ז שלכם.
אחרי שיש לכם ימים יחסית מסודרים, תבדקו שיש לכם במפה אופציות למסעדות בכל יום שתכננתם. אם לא אז תחזרו לגוגל ותמשיכו לחפש. אני אישית ממש לא אוהבת להיכנס באופן ספונטני למסעדות, ומעדיפה להיכנס רק למקומות שאני יודעת מראש שיהיו מוצלחים. אז אני משתדלת שיהיו לי כמה אופציות בכל יום שאני מתכננת.
אם יש דברים שלא כללתם במסלול שלכם – לא נורא! קודם כל לא צריך לראות ולעשות הכל. דבר שני זה טוב להשאיר מקום לספונטניות, אולי יבוא לכם לשנות באמצע?
עוד משהו שאני ממש אוהבת לעשות, ולא עשיתי מאז שהילדות נולדו, זה walking tours. מדובר בסיורי הליכה בערים, במחיר ממש לא גבוה, שמאפשרים לקבל הצצה למקומות הכי מעניינים בעיר. היינו קובעים סיור כזה ביום הראשון או מקסימום השני של הטיול, ואז היינו מגלים דברים חדשים על העיר ומשנים את התכנית בהתאם להמשך הטיול.
שלב חמישי – הזמנת רכב ואטרקציות + מנהלות
עכשיו שיש לכם תכנית, זה הזמן לשבת ולראות מה אתם צריכים להזמין. אולי סיורים מודרכים, אטרקציות מסוימות, וכמובן רכב אם זה רלבנטי.
בנוסף, שימו לב לכמה מנהלות חשובות:
- לבדוק שהדרכונים בתוקף
- לבדוק אם צריך ויזה למקום שאליו אתם נוסעים
- לבדוק אם צריך חיסונים מסוימים
- לעשות ביטוח
- חבילת גלישה או סים מקומי (אנחנו תמיד מגיעים ליעד וקונים סים מקומי וזה הכי נוח שיש)
- לצלם את הדרכונים ולשמור במקום בטוח, וגם שיהי עותק פיזי של הזמנת הטיסות ושמות המלונות שהזמנתם
- החלפת כסף – תמיד כדאי להגיע עם מזומן
- הסעות משדה התעופה – לבדוק אם צריך לשריין מראש, או אם המלון מספק משהו.
אוקיי, זה היה פוסט ארוך ומפורט כמו שאני אוהבת לכתוב!
איזה טיפ הכי חשוב אתם לוקחים מהפוסט הזה? ספרו לי בתגובות.
רוצים שארחיב ואתעמק בסעיף מסוים? בכיף, כתבו לי.
נסיעה נעימה!
תגובה אחת