6 טיפים להתארגנות ליום בחוץ עם הילדים

אחד מעקבי האכילס שלנו כמשפחה היה התארגנות לטיולים ובילויים בשבת/חג/יום חופשי.

ברגע שיוצאים לדרך לרוב הכל בסדר, אבל הזמן שמתארגנים בבית לפני כן הוא ממש מעצבן.

יש הרבה מה לזכור, הרבה מה לסחוב והרבה מה לארגן, ומצאנו את עצמנו מתקשים מאוד לצאת מוקדם גם אם רצינו. זה הוביל להרבה לחץ, בלאגן, ולא פעם צעקות ונזיפות בילדות על לא עוול בכפן.

בפוסט זה אתן טיפים מנצחים שעזרו לנו לשפר מאוד בעיקר את מפלס הלחץ בבוקר, וגם את זמן היציאה.

1. ארגנו תיקים ערב לפני

בוקר הוא זמן גרוע מאוד לארגן דברים. גם את התיקים של הילדות לגן אני תמיד מארגנת ערב לפני, וגם את הבגדים ליום הבא, אז למה לא לעשות את אותו הדבר עם בילויים בשבת?

ערב לפני אנחנו פנויים לחשוב בנחת וברוגע מה צריך. יש פחות סיכוי שנשכח משהו, וגם זה מפחית בהרבה את כמות העבודה בבוקר.

המון דברים אפשר לארגן מראש: אם נניח הולכים לים אז כבר לשים מגבות, כובעים, קרם הגנה, שקית לבגדי הים הרטובים, משחקים לחול וכן הלאה. אם יוצאים לקטיף תותים אז כובעים ומשקפי שמש.

באופן כללי לשים בגדים להחלפה, חיתולים ומגבונים אם יש לכם ילדים קטנים (מגבונים תמיד שימושי בכל מקרה).

אם התיק יהיה מוכן, המון כאב ראש יחסך.

2. הניחו בשלוף את הבגדים הנחוצים

גם לכם וגם לילדים, כן?

ארגנו מראש את מה שכולכם תלבשו ותנעלו למחרת בבוקר. זה הזמן לוודא שיש את נעלי ההליכה המתאימות, למשל, או בגדי ים שמתאימים לכולם.

3. הכינו כמה שיותר אוכל מראש

יש הרבה דברים שאפשר לעשות יום לפני בתחום האוכל. להכין פנקייקים, ביצים קשות, ירקות חתוכים, פירות שטופים, לארגן קופסה עם זיתים, לשים שקית מאורגנת עם הקופסאות שתיקחו איתכם.

יש דברים שאי אפשר לעשות מראש, כמו נגיד כריכים, אבל אם תארגנו את כל מה שכן אז יהיה לכם זמן לזה.

4. טלוויזיה זו לא מילה גסה

לא בזמן הטיול, כן? בזמן ההתארגנויות. בעיקר אם יש לכם ילדים קטנים אתם יודעים שאין מכשול גדול העומד ביניכם לבין היציאה מאשר קטנטנים שמסתובבים לכן בין הרגליים ומבקשים כל מני דברים.

עכשיו, ברור שהדבר הנכון והאדלריאני לעשות זה לתת להם לעזור לנו. אבל בואו, המטרה היא לא ההתארגנות אלא הטיול עצמו, ושתצאו אליו לא מותשים וגמורים. ולכן, אנחנו לא מתביישים לתקוע את הילדות מול סרטונים, לארגן בזמן הזה את עצמנו ואת הדברים, ואז ככה על הדרך גם להלביש אותן ולמרוח קרם הגנה מול הסרטון. עושה את החיים קלים.

שני הטיפים הבאים קשורים יותר לתכנון הזמן בטיול עצמו, אבל בנוגע לשתי נקודות שלפעמים אנחנו נוטים להתעלם מהן:

5. תכננו טוב את השנ"צ

בתוך התכנון של הטיול אנחנו תמיד חושבים מתי הבנות (בעיקר הקטנה) ישנו, ככה שזה יהיה הכי נוח לנו.

לדוגמה – אם נוסעים לבקר חברים/משפחה שגרים מאוד רחוק, אנחנו נעדיף שהנסיעה לשם תהיה בשעות הצהריים המוקדמות (נגיד עשר וחצי כזה), ואז הילדות ישנו באוטו (כי אם נצא בשמונה הן לא ישנו, וישגעו אותנו), ואת הדרך חזרה נעשה אחרי שכבר קילחנו אותן שם, הלבשנו פיג'מות, והן יעברו ישנות למיטה כשנגיע הביתה.

זה ברור שאפשר גם לזרום עם השינה, ואנחנו עושים את זה לפעמים, אבל ראינו שאם אנחנו מתכננים את זה טוב אז הנסיעות הרבה יותר נוחות ואנחנו חוזרים הביתה יותר רגועים. וגם יש לנו זמן לדבר אחד עם השנייה!

6. תכננו טוב את ארוחת הצהריים

אם אתם מאלה שמביאים אוכל חם מהבית לצהריים, סחטיין עליכם. לנו אין עדיין את הכישורים לעשות את זה ולכן טיולים ארוכים בחוץ כוללים מסעדה לעיתים. בהמשך לסעיף הקודם, כדאי גם מתי ואיפה תאכלו בהתאם לטיול, לשינה וכו'. משהו לחשוב עליו יום לפני ולא כשאתם עם שתי ילדות רעבות באוטו.

 

אהבתם? אימצתם? יש טיפים להוסיף? ספרו לי בתגובות!

יערה אופיר

יערה אופיר

מאמנת לאפקטיביות וניהול זמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד פוסטים מעניינים

הסוף לבלאגן בקופסאות הפלסטיק
סדר וארגון
יערה אופיר

הסוף לבלאגן בקופסאות הפלסטיק

יש איזורים בבית שהם מגנט לבלאגן. שולחן האוכל, השידה שבכניסה לבית, המגירות שליד המחשב, וברוב הבתים שאני מכירה – המגירה או המדף של קופסאות הפלסטיק.

קרא עוד »

תפריט נגישות