הקיץ הזה, עם כל המורכבויות שלו, הוא הוא בסימן מעבר דירה אצלנו.
אחרי חמש שנים שבהן אנחנו גרים בבקעת אונו, החלטנו לעשות צעד רציני ולעבור לכפר סבא. מעבר דירה זה פרויקט לכל דבר, וכמובן שניגשתי אליו עם כל הידע שיש לי בסדר, ארגון ותכנון. ועכשיו שאנחנו ממש דקה לפני, אני מסכמת בפוסט הזה את כל מה שצריך לעשות לפני מעבר דירה. אז יאללה, בואו נצלול לכל מה שצריך לעשות לפני שעוברים דירה.
קביעת התאריך והובלה
המשימה: לסמן את תאריך המעבר ולהזמין הובלה.
התאריך הכי חשוב, זה שממנו גוזרים אחורה את כל המשימות, הוא תאריך המעבר. בין אם אתם בוחרים אותו ובין אם הוא מגיע מתוך אילוץ של פינוי דירה נוכחית למשל – אתם צריכים לדעת אותו. אחרי שיש תאריך, זה הזמן לשריין הובלה. שלא תיתקעו בלי מובילים טובים בתאריך שאתם צריכים.
הובלה טובה היא אחד הדברים הכי חשובים למעבר דירה נטול לחצים. אל תחפשו סתם המלצות ברשת אלא דברו עם חברים שעברו לאחרונה וקבלו המלצה ממישהו שאתם סומכים עליו. מבחינתי המחיר הוא כמובן חשוב אבל אני מעדיפה לשלם יותר בשביל שקט נפשי וידיעה שהחברה אמינה, לא יבריזו, לא יגבו יותר ברגע האחרון, לא יחפפו מבחינת זהירות עם החפצים. אין מחיר לדברים האלה.
כשאתם מקבלים הצעת מחיר ממובילים, וודאו שהתייחסתם לנושא של מנוף כן או לא, שהם הבינו באיזו קומה אתם, כמה מדרגות, מה גודל המעלית. שהם שמו לב לרהיטים הגדולים שצריך לפרק. בקשו סיכום בכתב של הכל. תמיד עלולים להיות בלת"מים, אבל כדאי לצמצם אותם למינימום.
שירות אריזה ופריקה
המשימה: להחליט אם רוצים שירות אריזה ופריקה, ולשריין.
כשמעבירים בית גדול עם הרבה ציוד שווה לשקול שירות אריזה ושירות פריקה וסידור. יש חברות שאורזות את כל הבית וכאלה שאפשר לשלם להן לפי ארגז. כלומר, אתם יכולים לשלב בין לארוז בעצמכם לבין חברת אריזה. לשלב זה רעיון טוב כי ככה אתם אורזים בזמנכם הפנוי ואת הדברים שלא צריך בשגרה, ואז בסוף מגיעה החברה ואורזת את כל השאר. אנחנו במעבר הנוכחי הלכנו על חברה שאורזת את כל הבית. בגלל הקורונה לא ידענו מה יהיה בדיוק מצבנו לקראת המעבר – אם הילדות יהיו במסגרות, אם יהיה סגר, והחלטנו שאנחנו לא רוצים לדאוג מאריזות.
מבחינת פריקה, זו גם אפשרות ששווה לשקול – אנחנו החלטנו לפרוק בעצמנו כדי לסדר את הבית בדיוק כמו שאנחנו רוצים שהוא ייראה.
אם החלטתם שאתם רוצים שירות של אריזה או פריקה, שריינו את התאריך שתרצו.
הכנת הדירה החדשה
המשימה: לבדוק מה צריך לעשות בדירה החדשה.
אולי הסעיף הזה יותר רלבנטי לקניית דירה מאשר לשכירות, אבל ייתכן שגם מי ששוכר ימצא כאן משהו שרלבנטי עבורו.
אם אתם לא עושים שיפוץ כללי, הינה כמה דברים שאני מציעה שתבדקו האם צריך לעשות בדירה החדשה: ניקיון, שיפוץ מטבח, שיפוץ חדרי רחצה, חשמל, רשתות, תריסים, גינון, צביעה, ריסוס, מזגנים, פרקטים, נגרות.
אחרי שעשיתם רשימה מסודרת של כל הדברים שצריך, תתחילו לקבל הצעות מחיר ולשריין את אנשי המקצוע הרלבנטיים. אנחנו הדפסנו לוח חודשי פשוט, הוספנו את התאריכים שלפני המעבר והתחלנו לכתוב מתי בגדול צריך להגיע כל בעל מקצוע, ואז שינינו את המועדים תוך כדי התיאומים והטלפונים. זה עשה המון המון סדר, כי המשימות היו רבות והזמן קצר.
רכישת ריהוט ומוצרי חשמל
המשימה: להזמין ריהוט ומכשירי חשמל לפי הצורך.
בנוסף לתיקונים, שיפוצים ונקיונות, חשוב להבין האם אתם צריכים לקנות ריהוט ומכשירי חשמל חדשים לדירה החדשה. ארון, שולחן, מיטות, מקרר, תנור, מדיח, מאווררי תקרה, שולחנות כתיבה… או כל דבר אחר שאתם צריכים. כדאי לעשות זאת מראש בגלל זמני האספקה – אתם לא רוצים להגיע לדירה בלי מיטה, תנור או ארון רק כי אתם מחכים למשלוח שלהם.
עשו רשימה מסודרת של מה צריך, השוואת מחירים, בדקו זמני אספקה והזמינו מה שצריך בהתאם.
אספר לכם שאנחנו למשל צריכים ארון חדש לדירה החדשה, תכננו אותו לפי הצרכים שלנו והזמנו בשבוע שעבר, והוא יגיע תוך 45 ימי עסקים. כלומר שהינה הסנדלר הולך יחף ואנחנו ניכנס לדירה בלי ארון כי לא הספקנו להזמין בזמן. אז בסדר, זה לא סוף העולם, אבל עדיף לצמצם מקרים כאלה.
מתחילים במיונים
המשימה: להתחיל להוציא מהבית דברים שלא תרצו שיעברו איתכם.
מעכשיו ועד המעבר תתחילו לבחון את הדברים בבית בעין ביקורתית ותחשבו טוב האם אתם רוצים שהם יעברו איתכם לדירה החדשה. אל תעברו עם דברים מיותרים, חבל. זה עוד זמן אריזה ועוד זמן פריקה. תראו מה תרצו למכור, מה תרצו לתרום, מה נמצא אצלכם בהשאלה אולי ואתם צריכים להחזיר.
את מה שתרצו לתרום אני ממליצה בחום לפרסם באתר אגורה. אמנם זה גוזל קצת זמן לצלם את הפריטים ולהעלות אחד אחד, אבל היתרונות גדולים מאוד – גם הפריטים הולכים בדיוק למי שרוצה וצריך אותם, וגם מי שאוסף מגיע עד אליכם לקחת את הפריט. כבר כמעט עשור אני עובדת עם אתר אגורה וזה ממש ממש נוח. בסוף השבוע האחרון פרסמתי 27 פריטים למסירה ותוך יומיים הכל נלקח.
בשבועות האחרונים אורי ואני "מתלבשים" כל פעם על איזור אחר בבית וממיינים אותו בקפידה, וזה פשוט תענוג לראות כמה דברים יוצאים מהבית. מאוד ממליצה לא לדלג על השלב הזה.
לעוד מידע על מיון פריטים בבית, מוזמנים לפוסט שלי על קונמארי.
מתחילים באריזות
המשימה: לארוז בהדרגה את מה שלא צריך שיהיה בהישג יד.
כדי לא להשאיר את כל האריזות לרגע האחרון, אפשר להתחיל לארוז חלק מהדברים אפילו כמה שבועות לפני המעבר. למשל: בגדים שלא בעונה, מוצרי מטבח שנמצאים בשימוש מועט, כל מה שבמחסן/בוידעם, מזכרות. השלב הזה הוא בהחלט לא חובה, אבל יש לזה פוטנציאל להקל עליכם לקראת המעבר.
שינוי כתובת וספקים
המשימה: לשנות את הכתובת ולהעביר את כל הספקים והמנויים לבית החדש.
לקראת המעבר תרצו לשנות את הכתובת שלכם במקומות השונים: משרד הפנים, ביטוח לאומי, בנק, חברת אשראי, מקום העבודה, עיתונים, תמי 4 (ושירותים דומים), קופת חולים, ביטוחים.
אני מציעה שמרגע שאתם יודעים על המעבר, תשימו לב לכל מה שמגיע בדואר, תבדקו מאיפה הוא מגיע ותעשו רשימה, כך שכשיגיע המועד לשנות את הכתובת שלכם הכל כבר יהיה כתוב ומסודר. בנוסף כדאי להשתמש בשירות דואר עוקב, וכך תוודאו סופית שלא פספסתם שום דבר. רק שימו לב שצריך לעשות את זה לפני המעבר ולא אחרי.
בעניים הספקים, צריך להעביר חברת טלפון, טלוויזיה, אינטרנט. תעבירו גם מנויים לעיתונים למיניהם.
חוץ מזה צריך לדאוג גם להעברת החשבונות: ארנונה, מים, חשמל, גז, גם בדירה שאתם יוצאים ממנה וגם בדירה שאתם נכנסים אליה.
הינה כתבה שימושית המפרטת מה צריך להעביר, מתי, וכוללת גם מספרי טלפון של הספקים הרלבנטיים.
אריזה וסימון הארגזים
המשימה: לארוז ולסמן איזה ארגז הולך לאיזה חדר.
אם החלטתם לארוז בעצמכם, בין חודש לשבוע לפני המעבר (תלוי בגודל הבית ובכמה אתם פנויים) תתחילו לארוז. בזמן האריזה, כל ארגז שאתם אורזים, תסמנו לאיזה חדר הוא הולך. עדיף סימון ויזואלי כמו מדבקה בצבע מסוים או מספר, משהו שקל לראות ולזהות. בבית שאתם עוברים אליו, תכינו למובילים מקרא או תדביקו על דלתות החדרים דף עם הצבע/המספר הרצוי. אתם לא מבינים כמה זה יעשה את ההובלה ואת הפריקה לקלה יותר.
מזוודת הישרדות
המשימה: להכין מזוודה של כל הדברים שאתם צריכים ביום המעבר וביומיים שאחריו.
אנחנו כבר ממש מתקרבים עכשיו למעבר, וכדי שלא תיתקעו ביום המעבר בלי מצעים למיטה, מגבת למקלחת או הבובה האהובה על הילד, תכינו יום לפני מזוודה שכוללת את כל מה שצריך ליום המעבר ולימים שאחריו. במזוודה תשימו: מצעים, מגבות, כלי רחצה, מוצרי איפור וטיפוח, כמה סטים של בגדים לכל בן משפחה, מברשות שיניים. בעצם תארזו כאילו אתם יוצאים לחופשה של כמה ימים. אתם יכולים להיעזר בפוסט שלי על מה אורזים לטיול כדי לקבל רעיונות למה לשים במזוודה הזאת.
זהו, עוברים דירה!
ליום המעבר תגיעו עם הרבה סבלנות, קחו נשימות עמוקות ותזכרו שאתם כמעט בסיומו של חתיכת תהליך מורכב, אז ברור שיהיה לחץ ויהיו קשיים, קשה להתחמק מזה. אבל אתם תצלחו את זה כמו גדולים.
מעבר נעים!
שלחו את הפוסט למי שעובר דירה בקרוב, וספרו לי בתגובות מה הטיפ המנצח שלכם למעבר דירה קל יותר.
4 תגובות
טיפים מעולים.
יש לי עוד טיפ מנצח.
את כל הארגזים, לפרוק לחדר אחד (בד״כ המשרד הוא חדר מועדף).
כך הבית נשאר מסודר גם בזמן הפריקה ולא נשארים ארגזים בכל הבית. בנוסף, זה מאוד ממריץ לפנות את החדר כשאי אפשר להשתמש בו.
וואי, האמת היא שאני חשבתי לעשות הפוך ולבקש שישימו את הארגזים בכל חדר רלבנטי כדי לא להעביר דברים מחדר לחדר…
יש לי רעיון נהדר- את כל כך מסודרת ומאורגנת, בואי להיות המארגנת שלי!
יש לי נטייה לא לאהוב להתארגן יותר מדי. כשעברתי לחו"ל, קמתי מוקדם בבוקר ודחסתי מה שיכולתי לשלוש מזוודות. מה שנשאר הועבר לתרומה.
בשבת האחרונה עברתי דירה ושוב, קמתי מוקדם, ארזתי הכל ויצאתי (כמובן גיליתי אחר כך ששכחתי כמה דברים).
אם היית מארגנת לי הכל, הכל היה יותר מסודר 🙂
יאללה, דברי איתי לפני המעבר הבא ונראה מה אפשר לארגן. אבל קחי בחשבון שאני לקחתי חברת אריזה, כן? 🙂