לכבוד בלוג דיי שחל ב- 31/8 (היום!), מעצבת הפנים קרן בר ואני החלטנו להתארח בבלוגים אחת של השנייה. 🙂
קרן בר היא מעצבת פנים ובלוגרית. בנוסף, יש לה את הפודקאסט שפכטל, קפה ועיצוב, יחד עם האדריכלית מיטל אשכנזי פומרנץ. בבלוג שלה, KAREN.B, קרן חושפת את כל הסודות לעיצוב בית מקסים ונעים.
את קרן הכרתי בזכות האינסטגרם היפייפה שלה, והמדריך לארגון חדר המשחקים, ויותר לעומק אחרי שעשיתי איתה פגישת ייעוץ לקראת המעבר לדירה החדשה.
את הפוסט שכתבתי לקרן תוכלו למצוא כאן.
ועכשיו קרן – הבמה שלך:
***
אם יש דבר אחד שהקורונה לימדה אותנו, זה שככל שהילדים יותר בבית, יש יותר כאוס ונראה שהוא זולג מחדר הילדים והמשחקים ולאט לאט משתלט על כל הבית. זה יכול להיות מאוד מתסכל לאסוף אחרי שותפים קטנים ובלגניסטים שלא תמיד יודעים לסדר אחרי עצמם.
לכן, אני שמחה לשתף איתך שיטה לארגון חדר המשחקים שתעזור לך לשמור על הסדר, למנוע את זליגת הבלגן לחדרים האחרים, עם שינוי אחד משמעותי, שעושה את כל ההבדל.
שלב 1 – מיון
זה השלב הארוך ביותר, המייגע ביותר וגם החשוב ביותר.
הילדים המתוקים שלנו גדלים כל הזמן וכך גם המשחקים שגדלים איתם. זו הסיבה שחשוב מידי פעם למיין את המשחקים, לבדוק במה הילדים משחקים ובמה כבר לא כל כך.
מכיוון שלצעצועי ילדים יש נטייה להתרבות בקצב היסטרי, חשוב מידי פעם לנפות את מה שכבר לא רלוונטי, לתרום לגן או לחנות יד שניה ולצמצם את הכמות האדירה של הצעצועים. ככל שיש פחות צעצועים, קל יותר לשמור על הסדר.
שלב 2 – לצאת מהקופסה
המיון יקח אותך עד גבול מסוים בצמצום כמויות הצעצועים. הדבר שבאמת יעשה שינוי משמעותי הוא פרידה מהקופסאות של המשחקים.
כשקונים משחק חדש שמגיע בקופסה מהודרת, יש רגע מאכזב בו מתגלה החוסר פרופורציה בין גודל הקופסה לבין התכולה המינימאלית שלה.
הבטחתי טיפ שיעשה את כל ההבדל בארגון המשחקים: הטיפ הוא להיפטר מהקופסה. את הצעצועים ניתן לאחסן בקופסאות קטנות יותר ובכך לצמצם את הנפח של הצעצועים בצורה משמעותית. לא להאמין כמה מקום נחסך ברגע שנפרדים מהקופסאות ופתאום, מתפנה מלא מקום.
במה נאחסן את הצעצועים אחרי שהוצאנו אותם מהקופסה?
שלב 3 – חלוקה נכונה
אחרי שיצאנו מהקופסה, נתחיל לחלק את הצעצועים לקופסאות שונות:
קופסאות לאחסון פתוח
במידה והאחסון שלך הוא פתוח (כמו כוורת או מדפים פתוחים), אני ממליצה לבחור בקופסאות אחידות אטומות (לא שקופות) בגדלים שונים. לכל קופסה נצמיד תווית מתאימה.
אחידות: האחידות של הקופסאות עוזרת לשמור על העיצוב. ברגע ששמים קופסאות שונות בצבעים וסוגים שונים, יכול לצאת לנו מישמש עיצובי, אבל אם נשמור על קופסאות מאותו הסגנון ובאותו הצבע, מיד העיצוב יראה נקי יותר, שקט יותר והכי טוב, הוא יעזור לשמור על הסדר בעיניים.
אטומות: כשמדובר באחסון פתוח, חשוב לבחור בקופסה אטומה ולא שקופה. כאשר הקופסה היא שקופה ורואים את התכולה שלה, זה עלול ליצור בלגן בעיניים. בעוד שהקופסה אטומה, נוצר שקט מיידי בעיניים.
תגיות: לתינוקות ופעוטות, נבחר בתוית עם ציור של המשחק, בעוד שלילדים החל מגיל 4, נבחר בתוית עם כיתוב. מהר מאוד, הילדים עושים קישור בין המילה הכתובה לבין הצעצוע שבתוכה והופ, יש לנו תהליך למידת קריאה בילט אין. בונוס נחמד לילדי הגן והיסודי.
רוצות תגיות מהממות להדפסה? חכו לסוף הפוסט.
קופסאות לאחסון סגור
בניגוד לקופסאות האטומות באחסון הפתוח, כשהאחסון הוא סגור (נניח בארון או מזנון), אני ממליצה לבחור בקופסאות אחידות, שקופות ובגדלים שונים.
למה מאחורי דלתות סגורות ניתן להשתמש בקופסאות שקופות? זאת מפני שהארון סגור, לא יראו את העומס של הצעצועים ויהיה קל יותר למצוא את הצעצוע הרצוי כשהקופסאות שקופות.
צעצועים בתצוגה
יש צעצועים שהם כל כך יפים שפשוט לא כדאי להכניס אותם לאחסון, אלא להציג אותם לראווה. אני במיוחד אוהבת את כל משחקי העץ למיניהם וצעצועים של פעם שיש להם קסם מיוחד.
למעשה, כל צעצוע שיפה בעיניכן, יכול לשמש כפריט עיצובי מקסים בחדר המשחקים.
טיפ לאלופות – רוטציה
שיטה מעולה לשמירה על סדר של המשחקים היא בשיטת הרוטציה. השיטה הזו מאפיינת את השיטה המונטיסורית, לפיה המשחקים צריכים להיות נגישים לילדים ועם זאת, לא להציף אותם. לפי השיטה הזו, נחשוף לילדים מספר צעצועים קטן אותם נציג ביחידת אחסון פתוחה. שאר הצעצועים יהיו מאוחסנים בנפרד. כל כמה זמן, התצוגה תתחלף והילדים יחשפו ללקט המשחקים החדש.
איך נשמור על הסדר בשיטת הרוטציה?
בשיטה זו, נחלק את הצעצועים לשתי יחידות אחסון. יחידה פתוחה שתאחסן את צעצועי הרוטציה, ויחידה סגורה בה יאוחסנו שאר הצעצועים. בתוך היחידה הסגורה, נחלק את הצעצועים לקופסאות שקופות שיאחסנו את הצעצועים השונים.
אלה היו הטיפים המנצחים שלי לארגון חדר המשחקים.
רוצה עוד?
אני ממליצה על המדריך המלא לארגון חדר המשחקים, שיצרו שרון גולן וקרן בר. מדריך מפורט ועשיר בתמונות והסברים על איך לסדר את חדר המשחקים. ספר דיגיטלי מעולה שאני ממליצה עליו בחום והשמשתי בו בעצמי. המדריך עכשיו בהטבה עבורכן: 10% הנחה בהקשת הקוד YAARA.
רוצות קובץ תגיות להדפסה?
לחצו על התמונה וקבלו קובץ להורדה והדפסה.
6 תגובות
טיפים נהדרים!!!
נהדרות!!
תודה רבה!!
תודה מאירה!
הילדים גדלו, ואני בשלב האחסון-מחדש של המשחקים. אולי זו הסיבה שאהבתי מאד את הטיפ על קופסאות אטומות לאחסון הפתוח – מנוגד לאינסטינקט שלי אבל הגיוני ביותר…
אני מסכימה, זה טיפ ממש מעולה!
תודה רחל, שמחה שאהבת את הטיפ.