יומן נייר: איך ולמה להשתמש בו? | עונה 2 פרק 2

למה למרות כל האפליקציות והטכנולוגיה, אני עדיין משתמשת ביומן נייר? מה אני עושה איתו? איך אני משלבת אותו עם גוגל קאלנר ואפליקציית ניהול משימות?

כל התשובות בפרק.

להאזנה לפרק:


תוכן הפרק:

עד סוף הפוסט אתן תדעו למה, למרות כל מיליון האפליקציות שקיימות וכל הטכנולוגיה, אני עדיין משתמשת ביומן נייר, איך אני עובדת איתו ביומיום, איך אני משלבת בינו לבין גוגל קאלנדר ואפליקציית ניהול משימות, ואילו עקרונות של ניהול יומן אני ממליצה לכן לאמץ ביומיום שלכן.

הרעיון לפוסט/פרק הזה בעצם נולד משאלות ששאלו אותי באינסטגרם. יומן הנייר שלי ממוקם מתחת למסך המחשב שלי ויוצא שהוא מצולם בהרבה תמונות, ואני גם מראה לפעמים איך אני עושה תכנון שבועי ביומן. השאלה הכי נפוצה שאני מקבלת על זה היא על איזה יומן אני ממליצה (כרגע זה), והשאלה השנייה הכי נפוצה היא למה בעצם אני משתמשת ביומן נייר? האם זו לא כפילות מיותרת כשיש את גוגל קאלנדר? אז החלטתי להקליט את הפרק הזה כדי לעשות סדר ולהסביר למה נייר, מה אני עושה איתו, ומה אני ממליצה לכן לעשות גם.

למה יומן נייר

מוצרי נייר זו אהבה גדולה שלי. פעם הייתי משתמשת הרבה בדפי תכנון יומיים וחודשיים, וכל מני ערכות פלאנרים כאלה ואחרות, ועדיין אלה דברים שאני ממש אוהבת אבל משתמשת בהם פחות כי יש לי אמצעים דיגיטליים לניהול משימות, שבהמשך הפרק אדבר עליהם, ואני לא רוצה להתפזר. 

אבל כן יש משהו בנייר שאני לא רוצה להיפרד ממנו לגמרי.

כשאני צריכה לחשוב או לתכנן משהו, אני משתמשת דבר ראשון בנייר. יש לי פנקס שרבוטים, ויש לי מחברת פיזית (כרגע זאת) שאני כותבת בה סיכומים של דברים כמו קורסים או פגישות יעוץ. משהו בחיבור בין המוח ליד לדף עוזר לי לחשוב בצורה הרבה יותר ברורה מאשר אם אני מקלידה.

יש גם מחקרים שהראו שהאקט הפיזי של כתיבה בכתב יד עוזר להבין יותר טוב את מה שנכתב, לזכור יותר טוב, הוא מגביר את היצירתיות וגם מגביר את החיבור הרגשי. וזה גם עוזר להתפקס ולנטרל הסחות דעת, אבל לזה נגיע בהמשך.

בקיצור נייר נוכח בחיים שלי עדיין, פחות מבעבר אבל נוכח, ולא רק בצורה של יומן. אני אוהבת עטים, אני אוהבת דפים, ואני כן רוצה לשלב את היתרונות של נייר בכל מה שקשור לתכנון וניהול זמן ומצאתי את הדרך לעשות את זה עם יומן נייר – מייד מסבירה לכן איך.

הכלים שלי לניהול זמן

לפני שאסביר איך אני משתמשת ביומן שלי, חשוב להבין במה אני עוד אני משתמשת מלבד יומן.

גוגל קאלנדר

לכל מה שקשור לאירועים, פגישות, תורים וכן הלאה אני משתמשת במה שרובנו משתמשות, וזה גוגל קאלנדר. מסוג הדברים שאני באמת לא יודעת מה עשינו לפני שהוא היה קיים. יש לי בו יומן לעבודה, יומן לדברים אישיים, יומן משפחתי שמשותף עם בן הזוג שלי, אפשר לשים בו כתובות, לינקים לזומים, לשלוח ממנו זימונים, ליצור אירועים שחוזרים על עצמם, ועוד מלא פונקציות שאני לא אכנס אליהן עכשיו אבל יש לי קורס דיגיטלי שבו אני בין היתר מלמדת את כל זה.

בגלל שיש לו את כל הפונקציות האלה, וגם הוא זמין מכל מקום, אני בחיים לא אחליף אותו לגמרי ביומן נייר. ואם תשאלו אותי במה עדיף להשתמש, ביומן פיזי או בגוגל קאלנדר, אני אמליץ המלצה גורפת על גוגל קאלנר. חשוב לי להגיד אבל שאם מישהי משתמשת רק ביומן נייר וזה עובד לה טוב, אז מעולה, הכלל הוא שלא מחליפים סוס מנצח והשיטה הנכונה היא השיטה שעובדת עבורכן. 

אני משתמשת בגוגל קאלנר גם כדי ליצור לעצמי חלונות זמן לדברים שחשובים לי, כלומר לשריין זמן לפרויקטים, לזמן זוגי, זמן עם הילדות, פיתוח מקצועי ועוד. זה בקשר לגוגל קאלנדר.

Todoist

בעוד גוגל קאלנדר הוא הכלי שלי לניהול כל מה שקשור בזמן, טודואיסט היא הכלי שלי לניהול כל מה שקשור למשימות. שם נמצאות כל המשימות שלי, גם אלה שהן חד פעמיות וגם אלא שחוזרות על עצמן. כל הרעיונות, כל הפרויקטים, כל מה שצריך לקרות עכשיו, מחר ובעוד חודש. הכל מאורגן ומקוטלג ומתוזמן. זה באמת המוח השני שלי וגם בלי טודואיסט אני לא יודעת מה הייתי עושה.

בקורס הדיגטלי שהזכרתי קודם אני מלמדת גם להשתמש בה בצורה טובה ומתקדמת. 

יומן נייר

איך אני משלבת יומן נייר בכל זה?

אמרנו שיש לי את גוגל קאלנר לניהול הזמן ואת טודואיסט לתכנון המשימות. איך משתלב בכל זה יומן נייר? 

אז אחרי הרבה שנים שאני רוצה לשלב מוצרי נייר בשגרת התכנון שלי, ואחרי הרבה נסיונות, בשנים האחרונות פיתחתי את השיטה שלי לעבוד עם היומן ואני ממש מרוצה ממנה.

והתשובה של איך אני משלבת יומן נייר מתחלקת לשתי תשובות בעצם – תכנון שבועי, ומיקוד משימות.

תכנון שבועי

בכל יום שישי (אפשר גם בחמישי או בשבת) אני עושה תכנון שבועי. שזה אומר שאני עוברת על השבוע הקרוב, מסתכלת על כל האירועים והדברים שהולכים לקרות. בשלב הזה אני בודקת אם יש משהו שאני צריכה לעשות שקשור לשבוע הקרוב, למשל להזמין בייביסיטר, להתכונן לפגישה וכן הלאה, ומכניסה את זה לרשימת המשימות. אני גם בודקת שיש לי זמן לכל מה שאני רוצה, שאין התנגשויות בין דברים ועוד. 

איך אני עושה את זה? אז אני חוזרת למה שאמרתי בתחילת הפרק, שיש משהו בלכתוב על דף שעוזר לי לחשוב יותר בבהירות. אז מה שאני בעצם עושה זה מעתיקה מגוגל קאלנדר לתוך היומן שלי את כל האירועים של השבוע. עצם זה שאני מעתיקה עוזר לי להבין הרבה יותר טוב מה הולך לקרות בשבוע הקרוב, מה חסר, ואיך אני צריכה להתכונן לזה. עצם זה שאני כותבת את זה ממש נותן לי הרבה יותר בהירות מאשר אם רק הייתי מסתכלת על זה בתוך גוגל קאלנדר. 

מעבר לזה, כשאני ביומן נייר, אין לי הסחות דעת ונוטיפיקציות שקופצות לי, וזה מאוד משמעותי בעולם של היום.

ובמהלך השבוע אם יש שינויים, אני מציינת אותם גם בקאלנדר וגם ביומן. כן, זו כפילות, אבל זה לא גוזל הרבה זמן וממש שווה את הסדר שזה עושה לי.

אז זה מה שאני עושה עם היומן ברמה השבועית.

מיקוד משימות

עוד משהו שהתחלתי לעשות ביומן השנה, וזה מאוד נוח ומפקס אותי. אז אמנם יש לי את טודואיסט לניהול משימות, וזה נוח לאללה, אבל כשאני מתחילה את יום העבודה שלי אני רוצה להתמקד אפילו יותר ולא לראות כל הזמן את כל המשימות שכתובות לי באפליקציה. יש דרך לעשות את זה גם בטודואיסט, אבל החלטתי לעשות את זה ביומן וזה עובד לי מעולה.

מה שאני עושה זה בוחרת בין 2 ל- 4 משימות שאני רוצה לעשות היום, לפי הסדר שאני רוצה לעשות אותן, וכותבת אותן ביומן בתחתית של אותו היום. זה דומה לתכנון השבועי במובן שזה דורש ממני מחשבה על מה חשוב לי להספיק היום, מפקס אותי, וזה בעצם כלי תכנוני לכל דבר.  

היומן מונח לי על שולחן המחשב, בין המקלדת למסך, ואני רואה מול העיניים כל הזמן את הלו"ז ואת המשימות שחשובות לי להיום, וזה עושה לי מלא מלא סדר. 

האם חובה להשתמש ביומן נייר?

אם אתן מכירות אותי מספיק אתן יודעות שכמעט ואין משהו שאני אגיד עליו שהוא בגדר חובה. כן, זה חשוב לנהל יומן, וכן, זה חשוב לנהל רשימת משימות, אבל מכאן ועד להגיד לכן שהשיטה שלי היא הכי טובה והכי מתאימה לכולן? ממש לא. ניהול זמן זו חליפה בהתאמה אישית וכל אחת צריכה לעשות את ההתאמות שלה כדי לעבוד בצורה שהכי טובה עבורה.

ובמקרה הזה של יומן נייר, זה לגמרי בגדר בונוס. 

אם את כרגע במצב שהגוגל קאלנדר שלך מבולגן וניהול המשימות שלך מבולגן, לא הייתי מנסה להכניס בנוסף יומן פיזי כי זה רק יעשה עוד יותר בלאגן. הרעיון הוא לא להוסיף עוד ועוד שיטות, אלא קודם לבסס את השיטות הקיימות, לראות שהן יציבות ועובדות כמו שצריך, ואז אם את רוצה – תוסיפי.

אבל אם הפרק הזה דיבר אלייך, אם מלא זמן רצית לשלב יומן נייר ולא ידעת איך, אם יש לך יומן בבית ואת לא משתמשת בו ורוצה לנסות – אז יאללה, למה לא בעצם? תני לזה צ'אנס, נסי את זה במשך כמה שבועות ותראי אם את מתחברת.

לסיכום

בפרק הזה דיברנו על יומן נייר, למה בחרתי לשלב אותו בתוך ניהול הזמן והתכנון שלי, מה היתרונות שלו ואיך לשלב אותו עם הטכנולוגיה שאת משתמשת בה כרגע.

ואם את רוצה ללמוד עוד על השימוש בטודואיסט, בגוגל קאלנדר ובפלאנר הינה שוב לינק לקורס הדיגיטלי שהזכרתי, שהוא קורס שבו אני מלמדת את הכלים הפרקטיים האלה לניהול זמן שיתנו לך שליטה הרבה יותר טובה בלו"ז ובמשימות שלך.

לקראת סיום אני רוצה לספר לכן שנכון לעכשיו הפרקים של הפודקאסט יצאו בכל שבועיים, בגלל שכל פרק גם הופך לפוסט כתוב בבלוג. אם אתן לא רוצות לפספס אף פרק, מוזמנות להרשם לניוזלטר שלי ששם אני מעדכנת, בין היתר, על פרקים חדשים שיוצאים – לינק להרשמה ממש בתחתית הדף.

תודה רבה שקראתן ונשתמע בפרקים הבאים! 

יערה אופיר

יערה אופיר

מאמנת לאפקטיביות וניהול זמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות